Coördinatie Performance  Training:

 

speciale training voor voetballers en teamsporters

 

THEP
Agility ( wendbaarheid) Snelheidstraining,
Explosiviteit, Power

Timo Hennekes MSc is afgestudeerd aan de universiteit van Barcelona voor neurologic & training ( human motor functies, afferent organization of human movements & central processing voluntary movement) & Strenght & rehability injury vertegenwoordigt RetZef en is Coördinatie & Performance specialist om bv individuele spelers, teams in tennis, voetbal, hockey een verbeterde wendbaarheid, snelheid, acceleratie en coördinatie te geven die ze nodig hebben in het veld. Dit om hun prestaties te verhogen in de top en andere divisies.

De trainingen zijn zo ingericht dat de deelnemers/teams de oefeningen gemakkelijk kunnen meedoen en begrijpen. Het verhogen van weerbaarheid, coördinatie stress behandeling is een kwestie van tijd en heeft zeker tijd nodig, doch trachten we erin te slagen om in een korte periode van training de spelers tot een hoger niveau te brengen.

“De THEP  Skills zijn variërend & zeer dynamisch”

* www.thep.nl  en check wat we voor u en uw team kunnen betekenen.

We Make The Speed Faster

Voetbal, hockey tennis etc in het algemeen vereist constante bewustzijn en een grote concentratie van wat er rond de speler afspeelt. Focus is belangrijk in het verschil van balverlies en bezit. Vooral in het Top Voetbal zie je snelle wisselende acties en verplaatsingen van zowel de spelers en de bal, hierbij is dus een hoog ontwikkeld oog hand en voet coördinatie nodig, dynamische gezichtsscherpte zijn net zo belangrijk als goede statische gezichtsscherpte. Essentiële vaardigheden noemen we dit.

Wat doen we om uw speler(s)/Team beter te maken in Skills zoals wendbaarheid, snelheid, explosiviteit en sneller te reageren op actie in en tijdens het spel.

let op: De trainingen zijn zeer dynamisch en fel om het spier(motor)geheugen groter en beter te maken voor de het spel.

Vraag informatie op via info@thep.nl en we helpen u graag verder.

Wat cursisten zeggen over deze training:

 • Coördinatie & Weerbaarheidstraining voor een jeugdteam van voetbalvereniging ASWH Een zaterdag niet voetballen was voor ASWH JO 13-1 de unieke kans om te werken aan coördinatie en weerbaarheid. Oa. rugbyballen werden gebruikt om de jongens te wijzen op een alerte houding tijdens het voetballen. Goed kijken naar wat je maatje en wat die vreemde bal doen is hard nodig om goed samen te kunnen spelen. Diverse spelvormen werden gebruikt om het reactievermogen, de concentratie en de weerbaarheid van de jongens te ontwikkelen. Langzamerhand werden de spelvormen steeds meer fysiek, alles met respect voor elkaar en het bevorderen van de weerbaarheid van de jongens. Het uiteindelijke doen was om persoonlijk en als team te groeien als voetballer. De jongens zijn mede door deze training kampioen en bekerkampioen geworden.

  ASWH
  ASWH

Inhoud van de cursus

 1. Drill Focus en tracking ; Oog, hand(en) en voet coördinatie
 2. Drill Timing; Zien en bewustzijn (zenuwstelsel werkt en stuurt aan)
 3. Drill Anticipeer; Visuele reactiesnelheid
 4. Drill Duo kijk Visualisatie; Kijken + bv afspelen
 5. Drill located action; kijken + afspelen maar opmaat

Als u zich herkent in een (of meer) van de volgende situaties, kan het RetZef- programma u helpen.

Herkenning van Coördinatie & Visuele problemen:

 1. Moeite met inschatten van afstanden.
 2. Wisselende consistentie (levellen van hoog naar laag steeds)gedurende de wedstrijd en/of seizoen.
 3. Moeite met concentratie, met name onder druk.
 4. Moeite met inschatten van de bal positie in relatie tot andere spelers.
 5. Moeite met spelen van een juiste pass in snelle wedstrijdsituaties.
 6. Moeite met volgen van de bal over lange afstanden.
 7. Moeite met de snelheid van omschakelen; Spel vertragend spelen.
 8. Problemen met multitasking. Moet stoppen om te kunnen spelen.

Creatie van een STOP!

Aanvaller heeft een aantal mooie acties gemaakt en zet de bal voor, de bal wordt laag voor gezet en komt direct in de voeten terecht van de tegenstander dit heeft een directe STOP, i.v.m. moeheid van de spiergroep komt de voorzet niet aan en de tegenstander heeft de bal weer in bezit.

Deze vorm van stop is echter niet nodig als men geconcentreerd en gefocust is op de voorzet, veelal is de focus weg en wordt er maar “een” voorzetje gegeven met als gevolg dat de bal weer verspeeld is/wordt.

Dit is zonde van de tijd en de aanval, het ergste is van de STOP dat het je enorm veel energie kost die eigenlijk niet hoefde te gebeuren omdat je toch in bal bezit was.

Trainer Timo Hennekes

Deze trainingen worden verzorgd door Timo Hennekes MSc.

Timo Hennekes MSc is docent in Weerbaarheid en Gevaarsbeheersing. In de loop der jaren heeft hij zich gespecialiseerd op het gebied van situatiemanagement.

Hij is gediplomeerd in: Neurologic & Training  & Strenght and Rehabilitation injury (Universiteit Barcelona), CIOS,

Tevens is hij Coördinatiespecialist om bv teams /voetballers, tennisers, hockey, rugby een betere visuele zicht en coördinatie te geven die ze nodig hebben in het veld. Dit om hun prestaties te verhogen in het Topvoetbal en lagere divisies.

Over RetZef

RetZef is een kleine organisatie die dynamisch is en zich gespecialiseerd heeft in het aanbieden van realistische cursussen en trainingen op het gebied van gevaarsbeheersing, omgaan met agressie en geweld, waarbij u direct contact heeft met de trainer die ook daadwerkelijk de training gaat geven.

RetZef is aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Docenten Weerbaarheid en Zelfverdediging, Stichting Docent Gevaarsbeheersing. Deze erkenning geeft een extra kwaliteitsgarantie.

Hij of zij kan meteen inspelen op de actualiteit, uw situatie of de omstandigheden. Voor iedere training vindt er een onderzoek plaats om de training zo realistisch mogelijk op de praktijk te laten aansluiten. Iedere onderneming of instelling heeft namelijk eigen afspraken, regels en protocollen.

Lees ons hele verhaal..

Bedrijven en opdrachtgevers

We hebben in de afgelopen jaren voor heel wat bedrijven en opdrachtgevers mogen werken. De mensen van onderstaande bedrijven hebben cursussen of trainingen bij ons gevolgd.

Vraag een offerte aan

De cursus omgaan met agressie wordt op maat gesneden voor de desbetreffende doelgroep. De cursus kan bestaan uit een presentatie, workshop of cursus. De trainingen worden gepland op een geschikte locatie. Deze wordt in overleg met de deelnemers of de organiserende instantie, in de omgeving van de woon of werkplaats van de deelnemers gegeven. Ook in- Company trainingen zijn mogelijk. De datum wordt in overleg vastgelegd.

Vul onderstaand formulier even in, dan nemen we contact op om de mogelijkheden te bespreken.

0