Zelfverdediging voor vrouwen

Be a hard target.

Cursus Zelfverdediging

Heeft u een leuke groep vrouwen die een cursus willen doen dan bent u van harte welkom

In sommige gevallen is alleen al een goede houding al voldoende om te voorkomen dat iemand slachtoffer wordt. Omdat het van de situatie afhankelijk wat de beste tactiek is, wordt in de cursus op al deze methoden ingegaan.

De lessen zijn gebaseerd op feiten en situaties. Verbale en fysieke technieken komen aan bod. De technieken zijn effectief, eenvoudig en gemakkelijk te leren en kunnen onder extreme stress- situaties toegepast worden, ongeacht hun lichamelijke conditie, kracht of leeftijd.

Je hoeft voor de cursus geen hoge conditie te hebben, iedere dame die gezond is kan deelnemen aan de cursus. De cursus is van fysieke aard en niet theoretisch. Houd er wel rekening mee dat het een cursus is en niet de reguliere les, hoe meer u traint hoe beter en weerbaarder u wordt.

Als u een groep vriendinnen ( minimaal 8 of meer) hebt die willen deelnemen kunnen we een mooi cursus voor jullie samen stellen, bel ons gewoon.  Een cursus 1 persoon wordt niet gegeven dit kan alleen in de personal training les!

Be Safe But Ready ( Quote RetZef)

Wat onze leden zeggen over RetZef

 • Toen ik, in 2005, begon met een cursus 'zelfverdediging voor vrouwen' wist ik niet dat ik het zo leuk zou vinden. Heb me na afloop, direct, ingeschreven voor vervolglessen. Wat mij het meest aanspreekt is de manier van lesgeven en de omgang met elkaar. Ook hangt er een prettige sfeer, Ik voel me er thuis. Ga, nog steeds, met veel plezier naar de 'dojo'

  Coby Leeuwestein
  Coby Leeuwestein
 • Tijdens de cursus bij RetZef leer je goed voor mezelf op te komen. Ik heb de rust in mezelf weer terug gevonden. Vroeger durfde ik niet goed Nee te zeggen maar nu, heb ik hier geen problemen meer mee. Ik heb geleerd om voor mezelf op te komen en te vechten wanneer het moet. Het was een zeer leerzame cursus en ik raadt het iedereen aan! Professioneel en goed over nagedacht! Fijne groep en enthousiaste mensen om me heen! Daar hou ik van.

  Maltie Hennekes
  Maltie Hennekes
 • Ik heb samen met mijn dochter een zelfverdedigingscursus voor vrouwen gevolgd. Ons doel was om beter voor onszelf op te kunnen komen als we in een vervelende situatie terecht zouden komen. Timo geeft de training op een prettige en duidelijke manier en heeft ons door allerlei oefeningen praktische handvatten gegeven om van ons af te kunnen bijten als het nodig is. We hopen de technieken nooit nodig te hebben maar voelen ons nu een stuk zekerder op straat.

  Sandra
  Sandra

Cursus Zelfverdediging

Waarom een cursus weerbaarheid en zelfverdediging?

• Leer om voor jezelf op te komen, mentaal en fysiek;
• Zelfbewuster overkomen en meer zelfvertrouwen ontwikkelen;
• Je veiliger voelen, op straat, op je werk, school en thuis.

Aan de orde komen:

• Seksuele intimidatie en huiselijk geweld;
• Omgaan met verschillende houdingen en verplaatsingen;
• Elleboogstoot en hoe geef ik een gerichte knietrap;
• Beetpakkingen om het lichaam;
• Verdedig je met spullen die je bij je hebt en draagt;
• Beetpakkingen bij arm, pols;
• (Hoofd)verwurgingen.

De cursus staat open voor vrouwen vanaf 15 jaar. Na de basiscursus is het mogelijk een vervolgcursus te volgen of nog eens terug te komen op een opfrisworkshop.

Over RetZef

RetZef is een kleine organisatie die dynamisch is en zich gespecialiseerd heeft in het aanbieden van realistische cursussen en trainingen op het gebied van gevaarsbeheersing, omgaan met agressie en geweld, waarbij u direct contact heeft met de trainer die ook daadwerkelijk de training gaat geven.

RetZef is aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Docenten Weerbaarheid en Zelfverdediging, Stichting Docent Gevaarsbeheersing. Deze erkenning geeft een extra kwaliteitsgarantie.

Hij of zij kan meteen inspelen op de actualiteit, uw situatie of de omstandigheden. Voor iedere training vindt er een onderzoek plaats om de training zo realistisch mogelijk op de praktijk te laten aansluiten. Iedere onderneming of instelling heeft namelijk eigen afspraken, regels en protocollen.

Lees ons hele verhaal..

Waar kan ik trainen?

Dordrecht

Adres
Wijk Crabbehof
Domela Nieuwenhuisweg 6 (Gymzaal) Geen postadres!
3317 SE Dordrecht

Trainers:
Timo Hennekes MSc
Ralph Ranti
Micah Bouman
Thomas Monterie
Jeffrey Steenhuis (R.I.P)
Mike Makkelie
Leroy Lotulung

Bekijk hier de lestijden en locatie informatie.

Zwijndrecht

Adres:
Zaal Xiejezo
Grote Beerstraat 10
3331 TB Zwijndrecht

Trainers:
Thomas Monterie

Bekijk hier de lestijden en locatieinformatie.

Spijkenisse

Adres:
Basisschool de Maasoever
Anne Frankstraat 26
3207 GA Spijkenisse, Maaswijk
Tel: 06 – 24195122

Trainers:
Lucien Plet

Bekijk hier de lestijden en locatieinformatie.

Vraag een gratis proefles aan

Wil je ontdekken of Retzef Krav Maga leuk is? Kom dan gewoon een keer meetrainen. Vraag voordat je komt wel even een proefles aan, dan weten we dat je er bent. Een proefles is altijd gratis en je zit nergens aan vast. Tot snel!

0