logo-retzef-kids

Kids Krav Maga:

Spelen, sporten en voor jezelf opkomen!

Krav Maga van RetZef

In de lessen van Kids Krav Maga leer je op een leuke en spelenderwijs om voor jezelf op te komen. Daarnaast leer je verdedigingstechnieken hoe je kunt reageren op vervelende situaties. We leren de kinderen realistische situaties na te bootsen en te trainen, dit geeft meer rugbaarheid / erkenning in wat de kinderen leren.  De erkenning van wat je geleerd hebt kan alleen als je regelmatig komt trainen en veel herhalen zodat de techniek en situatie eigen wordt.

Als je weet dat je jezelf kunt verdedigen dan zal je dit ook uitstralen. Daardoor wordt je minder snel gepest of kom je niet zo snel in vervelende situaties terecht.
Wel wordt verwacht van de kinderen dat ze de normen en waarden hoog houden zoals het hoort. Tijdens de les wordt goed geluisterd naar de instructies van de leraar
en deze moeten worden opgevolgd tijdens de les. Discipline en respect staat hoog in het vaandel bij RetZef Sport & Protect we verwachten dit dan ook van de ouders en kinderen.

Tijdens de lessen leer je:
• Zelfvertrouwen uit te stralen;
• Stevig in je schoenen te staan;
• Je stem goed te gebruiken;
• Een goede houding ontwikkelen;
• Respect voor anderen;
• Realistische aspecten;

Wat onze leden zeggen over RetZef

 • Mijn kinderen van 10 en 7 jaar zitten op  (kids-)Krav Maga. Zelf doe ik ook aan krav maga. Bij RetZef kan je dus terecht met het hele gezin. Er wordt respectvol met elkaar omgegaan en rekening gehouden met individuele kwaliteiten en conditie. Jong en oud kunnen hier terecht. RetZef beschikt over een mooie eigen dojo waar je goede materialen kunt gebruiken ter ondersteuning van de les. Tevens kan je ook bij RetZef je volledige Krav Maga outfit aanschaffen. Kom vooral eens een proefles volgen en ervaar zelf hoe tof het trainen is bij RetZef. Wie weet tot gauw. Colin 47 jaar.

  Collin
  Collin
 • Mijn naam is Kenji. Ik zit 2 jaar op Krav Maga. Het is heel erg leuk om te trainen bij Morreh Timo. We leren veel over respect hebben voor elkaar. De kinderen helpen elkaar ook altijd als iemand iets niet weet of kan.  We leren heel veel dingen zoals afweren, schoptechniek en slaan technieken. Alles is even leuk! Ik ga het volgende examen op voor mijn oranje slip. Dat is best een beetje spannend maar ik ga er hard voor trainen. Mijn zusje Lynn van 5 doet aan Ukkie Krav Maga en vindt het ook heel leuk. Lynn vindt Sempei Nicole heel erg lief. Ik heb veel vriendjes gemaakt bij RetZef in al die tijd. Daarom wil altijd op RetZef Krav Maga blijven. Boks van Kenji

  Kenji dekker
  Kenji dekker
 • Hoi, ik ben Nova, ik ben elf jaar en ik weeg 40 kilo. Ik heb laatst mijn 2e groene slip behaald. Wat ik zo leuk vind aan Krav Maga is moeilijk uit te leggen. Een gedeelte komt wel doordat je alle stress van afgelopen week er uit kan gooien, en mijn conditie wordt er beter van, wat natuurlijk ook fijn is. Ook is het lastig om al die technieken te onthouden en snel kunnen denken in een gevecht. En die uitdaging is juist leuk.

  Nova Post

Wat is Krav Maga?

Kids Krav Maga is een zelfverdedigingssysteem waarbij je spelenderwijs traint, je leert van elkaar en met elkaar. Hoe ouder je wordt, hoe vaker er dingen gebeuren waarop je misschien niet gelijk antwoord weet?

Word je gepest op school of in de buurt? Ben je het buitenbeentje van de groep? Loopt er een vervelende man in de buurt die je lastig valt?

Hoe moet je reageren, als er iets gebeurt wat je niet wilt? Het is dus erg belangrijk dat je weet wat je hier aan kunt doen! Ook is Kids Krav Maga leuk als je gewoon lekker wilt sporten. Dus je hoeft niet gepest te worden om Kids Krav Maga te gaan doen.

Je leert ook verdedigingstechnieken zoals:
• Bevrijdingen;
• Klemmen;
• Worpen;
• Afweren;
• verdedigingen tegen wapens;
• Choke/headlocks ( verwurgingen)

Historie:
Krav Maga betekend contact gevecht en het komt uit Israël
Imi (Imrich) Sde-Or (Lichtenfeld) ( 1910 -1998 r.i.p.) is de oprichter van krav maga en is opgegroeid in Bratislava. Hij is begraven in de stad Netanya waar hij is begonnen met het lesgeven aan verschillende grootmeester zoals Itay Gil, Eli Avikzar, haim Gidon, Haim Zut en nog meer.

Krav Maga (Betekend: contactgevecht), het befaamde Israëlische systeem van de ongewapende strijd, was nog tot relatief kort geleden een geheime zelfverdedigingsmethode, slechts voorbehouden aan veiligheidsagenten van Mossad, Shabak, Aman en leden van elite eenheden in het Israëlische leger (Sayeret Mat’kal, Flotila 13).

Dit unieke zelfverdedigingssysteem is ontwikkeld door de grootmeester Imi Lichtenfeld. Deze man was de top instructeur van het man tot man gevecht in het Israëlische leger.

Het systeem is overgenomen door het leger, de nationale politie en de veiligheidsdiensten, als de officiële methode van zelfverdediging en het ongewapende gevecht. Het heeft de laatste jaren de erkenning gekregen van deze eeuw, dat getest en ontwikkeld is in en door de oorlog.
Het is een moderne en praktische zelfverdediging en zeer effectief in het man tot man gevecht. Imi Lichtenfeld heeft de instinctieve menselijke reacties (onder stress) bij verschillende aanvalsvormen geanalyseerd en onderzocht.

page 1 of 3

Over RetZef

RetZef is een kleine organisatie die dynamisch is en zich gespecialiseerd heeft in het aanbieden van realistische cursussen en trainingen op het gebied van gevaarsbeheersing, omgaan met agressie en geweld, waarbij u direct contact heeft met de trainer die ook daadwerkelijk de training gaat geven.

RetZef is aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Docenten Weerbaarheid en Zelfverdediging, Stichting Docent Gevaarsbeheersing. Deze erkenning geeft een extra kwaliteitsgarantie.

Hij of zij kan meteen inspelen op de actualiteit, uw situatie of de omstandigheden. Voor iedere training vindt er een onderzoek plaats om de training zo realistisch mogelijk op de praktijk te laten aansluiten. Iedere onderneming of instelling heeft namelijk eigen afspraken, regels en protocollen.

Lees ons hele verhaal..

Tarieven

Stichting Leergeld & Dordtpas

Wil je graag trainen, maar is het een probleem om contributie te betalen, dan is het mogelijk om via een bijdrage van Stichting Leergeld of Dordtpas te trainen.
Laat je ouders navragen hoe dit geregeld is. De betalingen zijn altijd per half jaar met Dordtpas of stichting leergeld. ( Betaling is iets anders dan het lidmaatschap van de sportschool, deze is altijd een 12 maanden)

Timo Hennekes MSc Hoofd Instructeur ( geen administratie!)
Mail: info@retzef.com  ( niet voor opzeggingen deze dienen per aangetekende brief verstuurd te worden naar ons postbusadres of in de sportschool waar u traint
via het gratis opzegformulier)

Check altijd de voorwaarden op onze site i.v.m. lidmaatschap.
Alle inschrijvingen van het lid/klant worden altijd gedaan en getekend in de sportschool zelf waar getraind wordt. Wij nemen geen inschrijvingen aan via internet of apps.

Waar kan ik trainen?

Dordrecht

Adres
Wijk Crabbehof
Domela Nieuwenhuisweg 6 (Gymzaal) Geen postadres!
3317 SE Dordrecht

Trainers:
Timo Hennekes MSc
Thomas Monterie
Mike Makkelie
Leroy Lotulung
Ramon v/d Griend
Micah Bouman
Bas Assistent bij de kids

Bekijk hier de lestijden en locatieinformatie.

Zwijndrecht

Adres:
Zaal Xiejezo
Grote Beerstraat 10
3331 TB Zwijndrecht

Trainers:
Thomas Monterie

Bekijk hier de lestijden en locatieinformatie.

Spijkenisse

Adres:
Basisschool de Maasoever
Anne Frankstraat 26
3207 GA Spijkenisse, Maaswijk
Tel: 06 – 24195122

Trainers:
Lucien Plet

Bekijk hier de lestijden en locatieinformatie.

Vraag een gratis proefles aan

Wil je ontdekken of Retzef Krav Maga leuk is? Kom dan gewoon een keer meetrainen. Vraag voordat je komt wel even een proefles aan, dan weten we dat je er bent. Een proefles is altijd gratis en je zit nergens aan vast. Tot snel!

0