Over RetZef

RetZef is een onafhankelijke organisatie die ontwikkeling en deskundigheid hoog in het vaandel heeft staan. Omdat wij het beste met onze leden voor hebben blijf kwaliteit een hoge norm binnen RetZef. Onze organisatie heeft als doel de kwaliteit van Krav Maga en alle andere sporten te waarborgen, zeker nu er overal Krav Maga scholen ontstaan die niet aan bepaalde normen, scholing voldoen maar ook zonder diploma te werk gaan. Al onze instructeurs zijn gediplomeerd. We werken alleen samen met Krav Maga Nederland, en Protect van Itay Gil in Israël. Het is mogelijk om u aan te sluiten als school of organisatie bij RetZef maar met die verstandhouding dat de kwaliteit van hoog nivo is op het gebied van lesgeven en techniekmanagement.

Inmiddels kunnen wij met trots melden dat er al 7 scholen zijn Dordrecht (hoofd dojo, locatie) ,Zwijndrecht, Rotterdam 2x, Spijkenisse, Breda en Oude Tonge. Uiteraard wel de scholen die Krav Maga zien vanuit hetzelfde standpunt als Imi Lichtenfeld : Voor iedereen! De jaarlijkse bijdrage voor volwassenen is € 35,- incl. ongevallen verzekering en uiteraard zijn de Krav Maga normen en waarden altijd van toepassing ( fijn en familiair met elkaar omgaan). Kids jaarlijkse bondsgeld is € 20,00 en na het 1e jaar wordt het € 12,50 p/j.

Voor jullie beeldvorming hierbij een aantal punten die jaarlijks vanuit het bondsgeld worden bekostigd: het aanschaffen van nieuwe lesmaterialen, de opleidingen van de trainers, marketing en communicatieve zaken, de kosten die voor wedstrijden worden gemaakt en alle andere denkbare kosten die bij een dojo komen kijken. Communicatie naar Israël of Krav Maga Nederland heeft geen zin alle informatie loopt via RetZef.

Voorwaarden bondslidmaatschap RetZef

  • Geen strafblad
  • Het lidmaatschap van uw club en bond zijn 2 verschillende lidmaatschappen.
  • Een keer per jaar moet het bondsgeld betaald worden en iedereen is verplicht verzekerd voor ongevallen binnen RetZef. Ook onze MMA en RCF leden zijn verzekerd en betalen bondsgeld.
  • Vriendelijkheid, familiair en respect willen we graag oog houden

Verder zijn we aangesloten bij het IBK ( International budo Kai Kan) van Kaicho Jon Bluming. Kaicho Bluming heeft het Kyokushin en All Round Fighting naar Europa gebracht, velen zijn nu Karateka’s en MMA vechters door Kaicho.

Onze Kids die Krav Maga beoefenen van 4 jaar tot 16 jaar zijn aangesloten bij de IBK, ze zijn hier aangesloten omdat veel kinderen wedstrijdjes willen draaien in karate en MMA het is op deze manier makkelijker omdat alle kids een Gi (karatepak) dragen tijdens de les en als ze meedoen met een toernooi kunnen vechten in een Gi.

Historie Krav Maga

Imi (Imrich) Sde-Or (Lichtenfeld) was de grondlegger van Krav Maga, hij werd in 1910 in Boedapest geboren. Hij groeide op in Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. Als kind kreeg Imi van zijn vader les in diverse disciplines lichamelijke oefening en sport, waaronder turnen. Zijn vader spoorde hem hiertoe aan daardoor ontplooide Imi zich in vele disciplines als een kampioen.

In 1944, begon Imi met de opleiding van Israëlische manschappen. In deze periode leidde hij meerdere elite-eenheden van de Hagana en Palmach op (de befaamde voorloper van de speciale eenheden van de IDF). Ook de eenheden van de Palyam (marine commando) en de politiemacht werden door Imi opgeleid.

In 1948, gelijktijdig met het uitroepen van de staat Israël en de oprichting van de Israel Defense Forces, werd Imi benoemd tot hoofdinstructeur Krav Maga van de School of Combat Fitness. Hij diende ongeveer twintig jaar in de IDF en wist in die tijd zijn technieken voor zelfverdediging en het gevecht verder te ontwikkelen en te verfijnen. Imi trainde persoonlijk de kopstukken van de Israëlische speciale eenheden en leidde vele Krav Maga instructeurs op. Hierdoor verkreeg hij persoonlijk erkenning door vele hooggeplaatste Israëlische officieren. Imi’s methode, Krav Maga, voldeed aan de veelzijdige eisen van de IDF, dit wil zeggen dat de discipline eenvoudig te leren en toe te passen moest zijn. Ook was het belangrijk dat de vaardigheden met een minimum aan oefening onderhouden konden worden. Nog belangrijker was het dat de door Imi ontwikkelde technieken ook onder de meest ongunstige omstandigheden konden worden uitgevoerd.

Na uit actieve dienst te zijn teruggetreden paste Imi Krav Maga aan om universeel te worden toegepast. De technieken werden veranderd zodat iedereen – man of vrouw, jongen of meisje, jongere of oudere – hier gebruik van kon maken om een aanval af te slaan.
In 1972 werd de eerste civiele cursus voor Krav Maga instructeurs gestart in het Wingate Institute of Sport and Physical Education. Sindsdien heeft deze discipline zich verbreid over talloze civiele diensten in Israël en het buitenland.

Duizenden mensen zijn inmiddels opgeleid in de eenvoudig te leren, zelfverdedigingssysteem Krav Maga.

Na vele gesprekken zelf gevoerd te hebben met grootmeesters over heel de wereld wordt er telkens over Imi één ding gezegd, dat het een zeer eerlijke, aardige en charmante man was die niet alleen voor zijn eigen top instructeurs aardig was maar voor iedere leerling.

Op de foto staat; Imi Lichtenfeld “the grandmaster of all time”

0