Over RetZef

RetZef is een onafhankelijke organisatie die ontwikkeling en deskundigheid hoog in het vaandel heeft staan. Omdat wij het beste met onze leden voor hebben blijf kwaliteit een hoge norm binnen RetZef. Onze organisatie heeft als doel de kwaliteit van Krav Maga en alle andere sporten te waarborgen, zeker nu er overal Krav Maga scholen ontstaan die niet aan bepaalde normen, scholing voldoen maar ook zonder diploma te werk gaan. Al onze instructeurs zijn gediplomeerd en of werken op het hoogste niveau van de desbetreffende sport. We werken alleen samen met Krav Maga Nederland, en Protect Master Itay Gil in Israël. Het is mogelijk om u aan te sluiten als school of organisatie bij RetZef maar met die verstandhouding dat de kwaliteit van hoog niveau is op het gebied van lesgeven en techniekmanagement.

Inmiddels kunnen wij met trots melden dat er al 7 scholen zijn Dordrecht (hoofd dojo, locatie) ,Zwijndrecht, Rotterdam 2x, Spijkenisse, Breda, en Sliedrecht. Uiteraard wel de scholen die Krav Maga zien vanuit hetzelfde standpunt als Imi Lichtenfeld : Realistisch & Voor iedereen! De jaarlijkse bijdrage voor volwassenen is € 35,- incl. ongevallen verzekering en uiteraard zijn de Krav Maga normen en waarden altijd van toepassing ( fijn en familiair met elkaar omgaan). Kids jaarlijkse bondsgeld is € 20,00 en na het 1e jaar wordt het € 12,50 p/j

Voor jullie beeldvorming hierbij een aantal punten die jaarlijks vanuit het bondsgeld worden bekostigd: het aanschaffen van nieuwe lesmaterialen, de opleidingen van de trainers, marketing en communicatieve zaken, de kosten die voor wedstrijden worden gemaakt en alle andere denkbare kosten die bij een dojo komen kijken. Alle leden zijn voor ongevallen verzekerd ( zie het als bij de KNVB die hebben het zelfde protocol) Communicatie naar Israël of Krav Maga Nederland heeft geen zin alle informatie loopt via RetZef.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Imi (Imrich) Sde-Or (Lichtenfeld) was de grondlegger van Krav Maga, hij werd in 1910 in Boedapest geboren. Hij groeide op in Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. Als kind kreeg Imi van zijn vader les in diverse disciplines lichamelijke oefening en sport, waaronder turnen. Zijn vader spoorde hem hiertoe aan daardoor ontplooide Imi zich in vele disciplines als een kampioen.

In 1944, begon Imi met de opleiding van Israëlische manschappen. In deze periode leidde hij meerdere elite-eenheden van de Hagana en Palmach op (de befaamde voorloper van de speciale eenheden van de IDF). Ook de eenheden van de Palyam (marine commando) en de politiemacht werden door Imi opgeleid.

In 1948, gelijktijdig met het uitroepen van de staat Israël en de oprichting van de Israel Defense Forces, werd Imi benoemd tot hoofdinstructeur Krav Maga van de School of Combat Fitness. Hij diende ongeveer twintig jaar in de IDF en wist in die tijd zijn technieken voor zelfverdediging en het gevecht verder te ontwikkelen en te verfijnen. Imi trainde persoonlijk de kopstukken van de Israëlische speciale eenheden en leidde vele Krav Maga instructeurs op. Hierdoor verkreeg hij persoonlijk erkenning door vele hooggeplaatste Israëlische officieren. Imi’s methode, Krav Maga, voldeed aan de veelzijdige eisen van de IDF, dit wil zeggen dat de discipline eenvoudig te leren en toe te passen moest zijn ( simpel, effectief, tactisch, voorwaarts en agressief). Ook was het belangrijk dat de vaardigheden met een minimum aan oefening onderhouden konden worden. Nog belangrijker was het dat de door Imi ontwikkelde technieken ook onder de meest ongunstige omstandigheden konden worden uitgevoerd.

Na uit actieve dienst te zijn teruggetreden paste Imi Krav Maga aan om universeel te worden toegepast. De technieken werden veranderd zodat iedereen – man of vrouw, jongen of meisje, jongere of oudere – hier gebruik van kon maken om een aanval af te slaan.
In 1972 werd de eerste civiele cursus voor Krav Maga instructeurs gestart in het Wingate Institute of Sport and Physical Education. Sindsdien heeft deze discipline zich verbreid over talloze civiele diensten in Israël en het buitenland.

Duizenden mensen zijn inmiddels opgeleid in de eenvoudig te leren, zelfverdedigingssysteem Krav Maga.

RetZef binnen het systeem Krav Maga: RetZef betekent continuïteit, het door blijven vechten om de tegenstander geen mogelijkheid te geven om aan te vallen.

Na vele gesprekken zelf gevoerd te hebben met grootmeesters over heel de wereld wordt er telkens over Imi één ding gezegd, dat het een zeer eerlijke, aardige en charmante man was die niet alleen voor zijn eigen top instructeurs aardig was maar voor iedere leerling.

Op de foto staat; Imi Lichtenfeld “the grandmaster of all time”

FEDERATION OF ISRAËLI MARTIAL ARTS

(FIMA)

BENELUX KM – Timo Hennekes MSc. Timo is currently the President and Founder of the Dutch Israëli Krav Maga Federation RetZef Sport & Protect. He was the Dutch Chief Instructor and Representative in The Netherlands for the Israëli Krav Maga Association under GM Haim Gidon. Timo is also a Certified Instructor in MMA 5th Dan  as well as a Certified Instructor and 4th Dan Black Belt in Krav Maga under GM Captain Dr. Itay Gil.

Timo Hennekes MSc holds a MSc in Neurologic & Training Education at the university of Barcelona, has more than 30 years of martial arts and teaching experience with 20 of those years leading Krav Maga in The Netherlands.

Master Timo Hennekes MSc is certified in pistol shooting and anti-terror tactics and has taught civilians as well as law enforcement and the Dutch military. Master Hennekes is a coordination specialist, training soccer select and pro teams in functional efficiency such as improving coordination skills and minimizing reaction times. He is bringing these highly sought-after training tactics to Israeli Martial Arts.

More information on the FIMA website.

0