Overvaltraining

 

voor medewerkers in het MKB

Overvaltraining

Een overval is een nare en ingrijpende gebeurtenis. Altijd vindt de overval onverwachts plaats, vaak gepaard met geweld, agressie en (doods)bedreigingen. Medewerkers die slachtoffer worden van een overval lopen een trauma op, wat in sommige gevallen verstrekkende gevolgen heeft.

RetZef verzorgt overvaltrainingen voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf, en voor medewerkers die te maken kunnen krijgen met agressieve klanten en een overval risico. Een cursus of training kunnen werknemers dan ook helpen zich veiliger en meer zeker te voelen in hun werksituatie. De deelnemers ontwikkelen een vaardigheid waardoor ze zich beter kunnen redden in situaties die nu als onbeheersbaar, dreigend of angstig worden ervaren.

De overvaltraining wordt op maat gesneden voor de desbetreffende doelgroep. De training zal ongeveer 3 uur duren. De trainingen worden gepland op een geschikte locatie. Deze wordt in overleg met de deelnemers of de organiserende instantie, in de omgeving van de woon of werkplaats van de deelnemers gegeven. Ook in- Company trainingen zijn mogelijk. De datum wordt in overleg vastgelegd. Ook is er een mogelijkheid voor een herhalingscursus.

Wat cursisten zeggen over deze training:

 • De Krav Maga workshop verzorgd door de mannen van RetZef was erg leerzaam en laagdrempelig genoeg, zodat iedereen kon meedoen. Een leuke ervaring voor onze kwartaal bijeenkomst, en goed voor de teambuilding. De manier waarop docent Timo Hennekes het bracht zorgde voor veel enthousiasme van een ieder om mee te doen. Daarnaast gaf hij veel uitleg over de theorie van Krav Maga en praktische tips! Kortom een leuke ervaring voor het hele bedrijf!

  Teunis Baars
  Teunis Baars Portakabin BV
 • Private training bij Retzef is trainen met de beste van Nederland. Een trainingsprogramma ontworpen op jouw risicoprofiel. Daarnaast nog de mogelijkheid om je te specialiseren in verschillende disciplines in het buitenland.

  Stephan Huisman Internationaal ondernemer

Inhoud van de cursus

De training is bedoeld voor ondernemers en medewerkers in het midden- en klein bedrijf.

Het programma kent een evenwichtige verdeling tussen theorie en praktijk, toegespitst op de kernwaarden van uw bedrijf. Er wordt ingegaan op de risicofactoren binnen uw bedrijf, beperken van de buit bij een overval, het gedrag van de medewerkers en nazorg.

 • Na de training bent u instaat om:
 • Risicofactoren binnen uw bedrijf te beperken;
 • Verschillende tips toe te passen om de buit te beperken;
 • De overvallers minder mogelijkheden geven;
 • Na een overval adequaat te handelen.

De overvaltraining wordt verzorgd door een ruim ervaren erkende docent(e) gevaarsbeheersing.

Trainer Timo Hennekes

Deze cursus wordt gegeven door Timo Hennekes MSc.

Timo Hennekes RDG is docent in Weerbaarheid en Gevaarsbeheersing. In de loop der jaren heeft hij zich gespecialiseerd op het gebied van situatiemanagement.

Hij is gediplomeerd in: CIOS gevaarbeheersing, RTGB BOA´s, Israëli Basic Vip Bodyguard, Israëli shooting, Politie en Security.

Daarnaast heeft Timo Hennekes MSc ruime ervaring in Krav Maga, Jiu Jitsu en totale zelfverdediging.

15 jaar geleden is hij in contact gekomen met Krav Maga. Na vele jaren vechtsportervaring te hebben opgedaan in Kick Boxen, Ninjutsu en Jiu Jitsu kwam hij erachter dat Krav Maga de missing link in zijn leven was. Krav Maga is het systeem om je optimaal te verweren tegen een mes, een handvuurwapen, wapenstok en knuppel.

Tevens is hij Coördinatiespecialist om bv voetballers een betere visuele zicht en coördinatie te geven die ze nodig hebben in het veld. Dit om hun prestaties te verhogen in het Topvoetbal en lagere divisies.

Over RetZef

RetZef is een kleine organisatie die dynamisch is en zich gespecialiseerd heeft in het aanbieden van realistische cursussen en trainingen op het gebied van gevaarsbeheersing, omgaan met agressie en geweld, waarbij u direct contact heeft met de trainer die ook daadwerkelijk de training gaat geven.

RetZef is aangesloten bij de beroepsvereniging : Stichting Register Docent Gevaarsbeheersing, gevaarsbeheersing-weerbaarheid. Deze erkenning geeft een extra kwaliteitsgarantie.

Hij of zij kan meteen inspelen op de actualiteit, uw situatie of de omstandigheden. Voor iedere training vindt er een onderzoek plaats om de training zo realistisch mogelijk op de praktijk te laten aansluiten. Iedere onderneming of instelling heeft namelijk eigen afspraken, regels en protocollen.

Lees ons hele verhaal..

Bedrijven en opdrachtgevers

We hebben in de afgelopen jaren voor heel wat bedrijven en opdrachtgevers mogen werken. De mensen van onderstaande bedrijven hebben cursussen of trainingen bij ons gevolgd.

Vraag een offerte aan

De overvaltraining wordt op maat gesneden voor de desbetreffende doelgroep. De cursus kan bestaan uit een presentatie, workshop of cursus. De trainingen worden gepland op een geschikte locatie. Deze wordt in overleg met de deelnemers of de organiserende instantie, in de omgeving van de woon of werkplaats van de deelnemers gegeven. Ook in- Company trainingen zijn mogelijk. De datum wordt in overleg vastgelegd.

Vul onderstaand formulier even in, dan nemen we contact op om de mogelijkheden te bespreken.

0