RetZef Krav Maga:

Voel je zelfverzekerd, sterk, sportief en topfit.

Krav Maga van RetZef

RetZef Krav Maga: wil je topfit worden? Zelfverzekerder worden? Lekker knallen en effectief leren vechten?

Bij RetZef Israëli Krav Maga leer je jezelf in een prettige omgeving te verdedigen tegen:

 • Verschillende types van agressie
 • Bedreiging met mes, pistool en stok
 • Verwurgingen
 • Preventief handelen om geweld te voorkomen
 • Grove bedreigingen en geweld explosies

Daarnaast werken we veel aan conditie, kracht en coördinatie. Alles wat je nodig hebt om fit en sterk te worden zodat je jezelf kunt verdedigen.

Krav Maga/Historie

Imi (Imrich) Sde-Or (Lichtenfeld), grondlegger van Krav Maga, werd in 1910 te Boedapest geboren, een van de grotere steden van Oostenrijk-Hongarije. Hij groeide op in Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, binnen een gezin dat sport en menselijkheid een grote waarde toekende. Met name deze twee aspecten van zijn opvoeding vormden zijn opmerkelijke karakter.

Samuel Lichtenfeld, Imi’s vader, was zonder twijfel een bijzonder persoon te noemen. Op dertienjarige leeftijd sloot hij zich aan bij een circus en hield zich de daarop volgende twintig jaar bezig met het worstelen, gewichtheffen en andere staaltjes van krachtuitingen. Voor hem was het circus een school waar hij kennismaakte met vele mensen die vele sporten beoefenden, ook enkele zeer ongebruikelijke sporten. Deze mensen brachten de jonge Samuel alles bij wat ze over hun sport wisten, waartoe ook vechtsporten en zelfverdedigingstechnieken behoorden.

Nadat hij het circus had verlaten vestigde Samuel Lichtenfeld zich in Bratislava (destijds Presburg) en stichtte er de eerste atletiekclub van de stad, die hij Herculus noemde – vernoemd naar de mythologische Griekse held. Later trad hij in dienst bij de gemeentepolitie waar hij de rang van hoofdinspecteur bereikte. In de jaren dat hij deze functie vervulde kreeg Samuel de reputatie de politieagent te zijn die de meest moordenaars en gewelddadige criminelen wist aan te houden en voor het gerecht te brengen.

Als politiefunctionaris bracht Samuel Lichtenfeld zijn manschappen zelfverdediging bij en leerde ze hoe ze gewelddadige aanvallen moesten neutraliseren, waarbij de nadruk

werd gelegd op de handhaving van morele waarden. Zijn technieken waren bijna stilistisch te noemen en leken op het eerste gezicht niet bijzonder effectief of buitengewoon krachtdadig te zijn. Toch voldeden ze aan de tijdsgeest en pasten binnen de regelgeving waaraan de politie destijds was gebonden.

Imi Sde-Or (Lichtenfeld) achter in de twintig, op het
hoogtepunt van zijn carrière als bokser, worstelaar en atleet.

Wat onze leden zeggen over RetZef

 • Audy Comvalius 50 jaar. Ik volg privé les Krav Maga en coördinatie lessen . En daarnaast sinds enige maanden RetZef Combat fitness. Retzef raad ik een ieder aan. Goede lessen leuke sfeer en bovendien geduldige leraren. Top

  Audy Comvalius
  Audy Comvalius
 • Mijn naam is Thijs de Korte, 23 jaar en ik volg zowel de Krav Maga lessen als de MMA-lessen. Toen ik 5,5 jaar geleden binnenliep bij RetZef voelde ik me gelijk welkom. De sfeer was goed en beginners werden gelijk geaccepteerd in de groep. Dit is sindsdien niet veranderd. De lessen zelf zijn persoonlijk en er is een goede balans tussen conditie, techniek en humor.

  Thijs de Korte
  Thijs de Korte
 • In zeer afwisselende soms lekker grove, agressieve en conditionele lessen jezelf leren verdedigen, verweren in zeer uiteenlopen agressieve situaties en daarbij je aanvaller uitschakelen of controleren.(krav Maga) De BJJ lessen worden verzorgd door een black belt leraar en deze zijn enorm leerzaam en je kunt er wedstrijden in doen.

  Rob Veldhuijzen
  Rob Veldhuijzen
 • Ricardo 33 jaar, ik volg Krav Maga en RCF. Retzef is in mijn ogen een top Sportschool/ Dojo door de mix van sporten die worden aangeboden. Krav Maga, MMA, BJJ en RCF. De diversiteit en intensiteit van de trainingen en het familiegevoel onder de leden zijn voor mij van grote waarde!

  Ricardo Gelauf
  Ricardo Gelauf
 • Mijn kinderen van 10 en 7 jaar zitten op  (kids-)Krav Maga. Zelf doe ik ook aan krav maga. Bij RetZef kan je dus terecht met het hele gezin. Er wordt respectvol met elkaar omgegaan en rekening gehouden met individuele kwaliteiten en conditie. Jong en oud kunnen hier terecht. RetZef beschikt over een mooie eigen dojo waar je goede materialen kunt gebruiken ter ondersteuning van de les. Tevens kan je ook bij RetZef je volledige Krav Maga outfit aanschaffen. Kom vooral eens een proefles volgen en ervaar zelf hoe tof het trainen is bij RetZef. Wie weet tot gauw. Colin 47 jaar.

  Collin
  Collin
 • Ik ben Ramon van de Griend en ik ben 35 jaar. Ik train sinds 2007 op de dinsdag en donderdag bij de gevorderde groep van Retzef. Het is een sportschool waar ik me steeds blijf ontwikkelen in het systeem van Krav maga, de sfeer onderling is top en het is super goed voor mijn conditie! Kida Ramon.

  Ramon van de Griend
  Ramon van de Griend
 • Ik train bij RetZef om op een laagdrempelige manier les krijgen van een enthousiaste trainer in deze manier van zelfverdediging, met een leuke groep mensen tussen de 16 en 60 jaar. Zelf ben ik 58 jaar.

  Bart Hueting

Wat is Krav Maga?

Krav Maga combineert mentale, technische, tactische en lichamelijke training om zo de kans te vergroten de controle over de situatie te verkrijgen in de meest gevaarlijke situaties. Het is een uniek systeem dat internationaal erkend wordt als een innovatieve, effectieve en zeer praktische zelfverdediging methode, volgens vele professionals, die de Krav Maga training hebben gevolgd. De grootmeester en ontwikkelaar is Imi Lichtenfeld, de topinstructeur van het man -tot- man gevecht in het Israëlische leger.Krav Maga is ook getest in extreme geweldsituaties en oorlogen.

De technieken zijn effectief, en redelijk eenvoudig aan te leren. Ze kunnen onder extreme stress-situaties toegepast worden, ongeacht je lichamelijke conditie, kracht of leeftijd.

page 1 of 2

Over RetZef

RetZef is een kleine organisatie die dynamisch is en zich gespecialiseerd heeft in het aanbieden van realistische cursussen en trainingen op het gebied van gevaarsbeheersing, omgaan met agressie en geweld, waarbij u direct contact heeft met de trainer die ook daadwerkelijk de training gaat geven.

RetZef is aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Docenten Weerbaarheid en Zelfverdediging, Stichting Docent Gevaarsbeheersing. Deze erkenning geeft een extra kwaliteitsgarantie.

Hij of zij kan meteen inspelen op de actualiteit, uw situatie of de omstandigheden. Voor iedere training vindt er een onderzoek plaats om de training zo realistisch mogelijk op de praktijk te laten aansluiten. Iedere onderneming of instelling heeft namelijk eigen afspraken, regels en protocollen.

Lees ons hele verhaal..

Tarieven

 • Krav Maga 1x
  37,50 per maand
  • Retzef Krav Maga
  • 1x per week trainen
 • Krav Maga
  46,00 per maand
  • RetZef Krav Maga
  • Twee keer per week trainen
 • All In
  56,00 per maand
  • 5 dagen per week trainen
  • Krav Maga, MMA, RCF

Waar kan ik trainen?

Dordrecht

Adres
Wijk Crabbehof
Domela Nieuwenhuisweg 6 (Gymzaal) Geen postadres!
3317 SE Dordrecht

Trainers:
Timo Hennekes MSc
Mike Makkelie
Thomas Monterie
Micah Bouman
Leroy Lotulung
Danny Kruithof

Bekijk hier de lestijden en locatieinformatie.

Breda

Adres:
Scholengemeenschap Graaf Engelbrecht
Ganzerik 3
4822 RK Breda

Trainers:
Vincent Martens

Bekijk hier de lestijden en locatieinformatie.

Rotterdam Centrum

Adres:
Gymzaal Moliereweg
Moliereweg 629 b
3076 GE Rotterdam

Trainers:
Seppo Weijling

Bekijk hier de lestijden en locatieinformatie.

Rotterdam Ijsselmonde

Adres:
Gymzaal Moliereweg
Moliereweg 629 b
3076 GE Rotterdam

Trainers:
Ralph Ranti
Nico van den Broek

Bekijk hier de lestijden en locatieinformatie.

Spijkenisse

Adres:
Basisschool de Maasoever
Anne Frankstraat 26
3207 GA Spijkenisse, Maaswijk
Tel: 06 – 24195122

Trainers:
Lucien Plet

Bekijk hier de lestijden en locatieinformatie.

Oude Tonge

Adres:
Dynamic Motion
Tramweg 25
3255 MB Oude-Tonge

Trainers:
Paul Buijs

Bekijk hier de lestijden en locatieinformatie.

Vraag een gratis proefles aan

Wil je ontdekken of Retzef Krav Maga iets voor je is? Kom dan gewoon een keer meetrainen. Vraag voordat je komt wel even een proefles aan, dan weten we dat je er bent. Een proefles is altijd gratis en je zit nergens aan vast. Tot snel!

0