Nico van den BroekBlack Belt Instructor

    Ik ben geboren in Dordrecht en sinds 2007 woonachtig in de Drechtsteden. Ik ben getrouwd met Constance en samen zorgen we voor onze kat Bink. In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als roeier, roeiers maken zeeschepen vast en los en ik doe dit in de havens van Dordrecht en Moerdijk. In mijn werk moet je heel goed kunnen varen met onze motorvletten, dit omdat je vaak tussen wal en zeeschip vaart en in het schroefwater van zeeschepen moet manoeuvreren.

    In 2005 ben ik na het lezen van een advertentie in de krant bij, toen nog sportschool KMD, terechtgekomen. In een steeds harder wordende maatschappij wilde ik al langer een verdedigingssport doen en na een introductieles waarbij mijn tong op m’n knieën hing wist ik dat dit me beviel. Vanaf toen ben ik serieus aan mijn conditie gaan werken, ik ben gestopt met roken en ben gaan hardlopen.

    Wat mij aanspreekt in Krav Maga is de variatie, het leren verdedigen op aanval met stok, mes, pistool of met blote handen, het komt allemaal aan bod. Krav Maga is voor mij daarom het antwoord op iedere gerichte vorm van agressie of poging daartoe. Als Instructeur wil ik proberen mensen net zo enthousiast te krijgen als ik zelf ben en het beste uit zichzelf te halen. Naast Krav Maga doe ik ook nog aan fitness en voor de broodnodige ontspanning ga ik graag op vakantie en vind ik het leuk om te koken en te lezen.

    Nico is Black Belt black Krav Maga Instructeur van RetZef, en geeft ook lessen in RCF “RetZef Combat Fitness” waar nodig.

    0