Teambuilding

verbeter de samenwerking en communicatie
voor uw bedrijf

Teamtraining

Hoe smeed je een groep individuen tot een hecht team? Een outdoor training of een dag op de hei is goed voor de sfeer en de onderlinge verhoudingen, maar het is niet genoeg om mensen zover te krijgen dat ze gelijkgericht werken aan gezamenlijke prestaties. Teambuilding is een manier van werken.

Alleen door er dagelijks bewust mee bezig te zijn, breng je een team tot topprestaties. Een team ontstaat niet vanzelf. Sommige groepen weten zich op te werken tot een hecht samenwerkingsverband dat topprestaties realiseert; andere groepen vallen ruziënd uiteen voordat de eindstreep– het team resultaat- zelfs maar in zicht is

Wat deelnemers zeggen over deze training:

  • De Krav Maga workshop verzorgd door de mannen van RetZef was erg leerzaam en laagdrempelig genoeg, zodat iedereen kon meedoen. Een leuke ervaring voor onze kwartaal bijeenkomst, en goed voor de teambuilding. De manier waarop docent Timo Hennekes het bracht zorgde voor veel enthousiasme van een ieder om mee te doen. Daarnaast gaf hij veel uitleg over de theorie van Krav Maga en praktische tips! Kortom een leuke ervaring voor het hele bedrijf!

    Teunis Baars
    Teunis Baars Portakabin BV
  • Private training bij Retzef is trainen met de beste van Nederland. Een trainingsprogramma ontworpen op jouw risicoprofiel. Daarnaast nog de mogelijkheid om je te specialiseren in verschillende disciplines in het buitenland.

    Stephan Huisman Internationaal ondernemer

Inhoud van deze teambuilding

De volgende punten kunnen dan nader uitgelegd, uitgewerkt en geoefend worden tijdens de teambuilding:

Communiceren

• Het leren van respectvol en actief luisteren;
• Het verkrijgen van inzicht in de betekenis van verbale/ non-verbale communicatie;
• Het leren navragen in plaats van interpreteren;
• Het leren geven en ontvangen van feedback;
• Het leren omgaan met conflicten/meningsverschillen.

Teamrollen

• Welke rol heeft een ieder in het team en wat is de functie ervan?
• Wat zijn de sterke kanten en aandachtspunten van het team?
• Hoe kan de cohesie in de groep versterkt worden? (vertrouwen/steun/veiligheid/groepsgevoel).

Samenwerken

• Het team werkt meer gecoördineerd samen;
• Het team houdt regelmatig overleg;
• Er wordt planmatig gewerkt;
• Acties worden overlegd gemaakt;
• Het team formuleert een gezamenlijk doel.

Gewenste eindresultaat

• De onderlinge communicatie in het team is verbeterd
• De teamleden maken gebruik van ieders kwaliteiten en vaardigheden

Trainer Timo Hennekes MSc

Deze cursus wordt gegeven door Timo Hennekes MSc.

Timo Hennekes Msc is docent in Weerbaarheid en Gevaarsbeheersing. In de loop der jaren heeft hij zich gespecialiseerd op het gebied van situatiemanagement.

Hij is gediplomeerd in: CIOS gevaarsbeheersing, RTGB BOA´s, Israëli Basic Vip Bodyguard, Israëli shooting, Politie en Security.

Daarnaast heeft Timo Hennekes MSc ruime ervaring in Krav Maga, Jiu Jitsu en totale zelfverdediging.

20 jaar geleden is hij in contact gekomen met Krav Maga. Na vele jaren vechtsportervaring te hebben opgedaan in Kick Boxen, Ninjutsu en Jiu Jitsu kwam hij erachter dat Krav Maga de missing link in zijn leven was. Krav Maga is het systeem om je optimaal te verweren tegen een mes, een handvuurwapen, wapenstok en knuppel.

Tevens is hij Coördinatiespecialist om bv voetballers een betere visuele zicht en coördinatie te geven die ze nodig hebben in het veld. Dit om hun prestaties te verhogen in het Topvoetbal en lagere divisies.

Over RetZef

RetZef is een kleine organisatie die dynamisch is en zich gespecialiseerd heeft in het aanbieden van realistische cursussen en trainingen op het gebied van gevaarsbeheersing, omgaan met agressie en geweld, waarbij u direct contact heeft met de trainer die ook daadwerkelijk de training gaat geven.

RetZef is aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Docenten Weerbaarheid en Zelfverdediging, Stichting Docent Gevaarsbeheersing. Deze erkenning geeft een extra kwaliteitsgarantie.

Hij of zij kan meteen inspelen op de actualiteit, uw situatie of de omstandigheden. Voor iedere training vindt er een onderzoek plaats om de training zo realistisch mogelijk op de praktijk te laten aansluiten. Iedere onderneming of instelling heeft namelijk eigen afspraken, regels en protocollen.

Lees ons hele verhaal..

Bedrijven en opdrachtgevers

We hebben in de afgelopen jaren voor heel wat bedrijven en opdrachtgevers mogen werken. De mensen van onderstaande bedrijven hebben cursussen of trainingen bij ons gevolgd.

Vraag een offerte aan

De overvaltraining wordt op maat gesneden voor de desbetreffende doelgroep. De cursus kan bestaan uit een presentatie, workshop of cursus. De trainingen worden gepland op een geschikte locatie. Deze wordt in overleg met de deelnemers of de organiserende instantie, in de omgeving van de woon of werkplaats van de deelnemers gegeven. Ook in- Company trainingen zijn mogelijk. De datum wordt in overleg vastgelegd.

Vul onderstaand formulier even in, dan nemen we contact op om de mogelijkheden te bespreken.

0