Agressie op de werkvloer:

leer deskundig omgaan met agressief gedrag.

Agressie op de werkvloer

Medewerkers in de gezondheidszorg, onderwijs, het bedrijfsleven en daarbuiten krijgen steeds meer te maken met agressieve gedragingen of intimiderend gedrag door anderen. De spanning kan dan hoog oplopen. De klant, patiënt, leerling, ouder raakt geïrriteerd en/of gefrustreerd. Deze reageert vervolgens zeer ontevreden, boos en agressief of gaat over tot intimiderend gedrag.

De schade die medewerkers kunnen oplopen door agressie worden vaak onderschat. De actie en de gevolgen van agressie kunnen chronische gevolgen hebben zowel in de werk- als privésfeer.

Agressief en intimiderend gedrag door anderen, beïnvloedt de sfeer op het werk, bevorderd het ziekteverzuim en heeft gevolgen voor plezier in het werk, de kwaliteit en de kwantiteit. Langdurig ziekteverzuim is een vaak voorkomend probleem.

Wat cursisten zeggen over deze cursus:

 • De Krav Maga workshop verzorgd door de mannen van RetZef was erg leerzaam en laagdrempelig genoeg, zodat iedereen kon meedoen. Een leuke ervaring voor onze kwartaal bijeenkomst, en goed voor de teambuilding. De manier waarop docent Timo Hennekes het bracht zorgde voor veel enthousiasme van een ieder om mee te doen. Daarnaast gaf hij veel uitleg over de theorie van Krav Maga en praktische tips! Kortom een leuke ervaring voor het hele bedrijf!

  Teunis Baars
  Teunis Baars Portakabin BV
 • Private training bij Retzef is trainen met de beste van Nederland. Een trainingsprogramma ontworpen op jouw risicoprofiel. Daarnaast nog de mogelijkheid om je te specialiseren in verschillende disciplines in het buitenland.

  Stephan Huisman Internationaal ondernemer

Inhoud van de cursus

Het cursusprogramma kent een evenwichtige verdeling tussen theorie, praktijk en fysieke en mentale vaardigheden speciaal voor de specifieke doelgroep. Er wordt ingegaan op de begrippen zoals agressie, angst en onveiligheid, ongewenste intimiteiten, juridische consequenties van zelfverdediging en er wordt gekeken naar het eigen gedrag.

Het praktijk gedeelte van de training richt zich op verbale- en non-verbale presentatie, het inschatten van conflictsituaties en het aanleren van eenvoudige maar effectieve weerbaarheidstechnieken. We werken op basis van Neurologic gedrag als er een gewelds/agressie conflict is, dit houd in dat we altijd de realiteit in ogenschauw hebben en houden.

Tijdens de cursus behandelen we de volgende vragen:

 • Hoe herken ik de beginfase van agressief gedrag?
 • Hoe zorg ik dat een agressieve situatie niet escaleert?
 • Wat kan ik aan mijn verbale en non-verbale houding verbeteren?
 • Hoe geef ik beleefd doch consequent mijn grenzen aan?
 • Vanaf welk moment en op welke wijze schakel ik hulp in?
 • Hoe kan ik mijzelf fysiek verdedigen zonder een klant/patiënt langdurig te blesseren?

Ook verzorgen we specifieke training bv tactische vaardigheden en alarm contacten bij onrust en geweldexplosies in het bedrijfleven
Meer hierover via info@retzef.com als u vragen heeft.

Trainer Timo Hennekes

Deze cursus wordt gegeven door Timo Hennekes MSc.

Timo Hennekes MSc & RDG is docent in Weerbaarheid en Gevaarsbeheersing. In de loop der jaren heeft hij zich gespecialiseerd op het gebied van situatiemanagement.

Hij is gediplomeerd in: CIOS gevaarsbeheersing, RTGB BOA´s, Israëli Basic Vip Bodyguard, Israëli shooting, Politie en Security.

Daarnaast heeft Timo Hennekes ruime ervaring in Krav Maga, Jiu Jitsu en totale zelfverdediging.

23 jaar geleden is hij in contact gekomen met Krav Maga. Na vele jaren vechtsportervaring te hebben opgedaan in Kick Boxen, Ninjutsu en Jiu Jitsu kwam hij erachter dat Krav Maga de missing link in zijn leven was. Krav Maga is het systeem om je optimaal te verweren tegen een mes, een handvuurwapen, wapenstok en knuppel en meer.

Tevens is hij Coördinatiespecialist en Performance Specialist om topsporters bv voetballers, tennissers etc een betere visuele zicht en coördinatie te geven die ze nodig hebben in het veld. Dit om hun prestaties te verhogen in het Topvoetbal/sport.

Over RetZef

RetZef is een kleine organisatie die dynamisch is en zich gespecialiseerd heeft in het aanbieden van realistische cursussen en trainingen op het gebied van gevaarsbeheersing, omgaan met agressie en geweld, waarbij u direct contact heeft met de trainer die ook daadwerkelijk de training gaat geven.

RetZef is aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Docenten Weerbaarheid , gevaarsbeheersing en Zelfverdediging, beroepsvereniging is Stichting Register Docent Gevaarsbeheersing.. Deze erkenning geeft een extra kwaliteitsgarantie.

Hij of zij kan meteen inspelen op de actualiteit, uw situatie of de omstandigheden. Voor iedere training vindt er een onderzoek plaats om de training zo realistisch mogelijk op de praktijk te laten aansluiten. Iedere onderneming of instelling heeft namelijk eigen afspraken, regels en protocollen.

Lees ons hele verhaal..

Bedrijven en opdrachtgevers

We hebben in de afgelopen jaren voor heel wat bedrijven en opdrachtgevers mogen werken. De mensen van onderstaande bedrijven hebben cursussen of trainingen bij ons gevolgd.

Vraag een offerte aan

De cursus omgaan met agressie wordt op maat gesneden voor de desbetreffende doelgroep. De cursus kan bestaan uit een presentatie, workshop of cursus. De trainingen worden gepland op een geschikte locatie. Deze wordt in overleg met de deelnemers of de organiserende instantie, in de omgeving van de woon of werkplaats van de deelnemers gegeven. Ook in- Company trainingen zijn mogelijk. De datum wordt in overleg vastgelegd.

Vul onderstaand formulier even in, dan nemen we contact op om de mogelijkheden te bespreken.

0